Het Venezolaanse verhaal
Bos
Rio Caribe Superior cacao groeit in agroforestry, waarbij cacaobomen worden intergeplant met andere gewassen. Dit landbouwsysteem bevordert de biodiversiteit en vormt een bufferzone die de resterende bossen en het nationale park, Península de Paria, beschermt. Het telen van cacao helpt het natuurlijke milieu te beschermen terwijl het boeren de kans biedt om een inkomen te verdienen.
Venezuela Rio Caribe Superior is afkomstig van de Trinitario en Criollo variëteiten. De bonen zijn laag in zuurheid en hebben een intense en sterke chocoladesmaak met zoete, nootachtige en bloemige hints. Consistente toepassing van protocollen tijdens de oogst en de nazorg resulteert in een uitstekende kwaliteit, gelabeld als 'superior'. Na handmatige pluk brengen de boeren de natte bonen naar een centrale fermentatie-eenheid, waar ze 6 of 7 dagen worden gefermenteerd in houten kisten, met gecontroleerd draaien op basis van temperatuur.
Herkomst: Venezuela
Regio: Arismendi – staat Sucre
Variëteit: Criollo en Trinitario
Hints: nootachtig, zoet, bloemig
SKU: 5430002193267
Polyolen: 17,6g °
Energie: 451Kcal, 1887kJ
Totaal vet: 39,6g
Verzadigd vet: 24,4g
Koolhydraten: 28,7g
Suiker: 7,6g *
Eiwit: 12,5g
Zout: 0g